Nyinkommet från AR.PE.PE!


Vi inledde vårt samarbete med AR.PE.PE med de två vinerna, Rosso di Valtellina och Sassella Stella Retica som nu har funnits i Sverige drygt ett halvår för att se mottagandet och fyller nu alltså på med flera av de så kallade olika cru-vinerna från denna vinproducent. De nyinkomna vinerna Buon Consiglio och Rocce Rosse samt Vigna Regina har alla samma kriterier: nämligen att dessa viner endast produceras under de bästa årgångarna som AR.PE.PE anser det och att de inte släpps för konsumtion innan producenten finner detta lämpligt. Med andra ord lagras dessa tre viner minst 4 år i stora fat av ek och (eller) kastanj samt minst 1-3 år på butelj innan de släpps på marknaden.
Dessa viner är med andra ord rariteter och nästintill perfekta för avnjutning när de släpps med en enastående komplexitet och välintegrerade tanniner samt den eleganta och ytterst nyanserade kompositionen av den vackra nebbiolo-frukten i samtliga viner! Vi är stolta över att kunna erbjuda viner i denna klassen för svenska restauranger och för eventuellt intresserade privatkunder!

VinOliv


Tidigare Nyheter

Den tidigare sidan som hette Vinoliv har bytt namn och heter nu Riserva.

Nyheter

2016-11-04
Nya viner inne från Pianogrillo!
Låt oss på VinOliv presentera senaste tillskottet i vår vinportfölj - Vinproducenten Pianogrillo från byn Chiaramonte Gulfi belägen i sydöstra hörnet av Sicilien. Vinhuset drivs idag av den mångfacetterade tillika multikonstnären Lorenzo Piccione som förutom att framställa kvalitetsviner även har olivoljeproduktion som en del av sin verksamhet.
Läs mer

Visste du att..

En ankas kvackande ekar inte. Ingen vet egentligen varför *

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.