Barolo DOCG, Franco Molino (FMBarolo12p)

Denna mycket tillgängliga Barolo är framställd på Nebbiolodruvor som hämtas från två enastående lägen – Bricco Zuncai (Barolo) och Bricco Rocca (La Morra). Druvorna som skördas för hand genomgår en mycket noggrann urvalsprocess i både vinfält och innan vinframställning. Vinet kan upplevas som modernt, men är framställt på ett traditionellt sätt. Denna Barolo är mycket prisvärd och trots att den är njutbar redan nu, skvallrar vinets struktur om att den klarar lagring åtminstone till 2020-22.
2012
Nebbiolo 100%
14%
Rött vin
Barolo DOCG
Franco Molino
ca 360 m ö.h.
Vit märgelsten, fattig på sand och näring
50 hl/hektar
För hand
Temperaturstyrd tank av rostfritt stål
24 månader på stora ekfat från Slavonien och 12 månader på ståltank.

Kommentar

Intensiv granatröd.
Komplex och kryddig med inslag av björnbär, körsbär, kanel, läder, lakrits och ekfatskaraktär.
Generöst bärig och kryddig med inslag av björnbär, körsbär, kanel, läder, lakrits och ekfatskaraktär. Vinet har en bra balans mellan generös frukt och mjuk syra. Tanninerna är torra, mjuka och delikata. Eftersmaken är lång med härligt bärig och kryddig avslutning.
Smakrika rätter på lamm, nöt och vilt, lagrade ostar såsom parmesan och pecorino. Prova gärna till den lokala osten robiola.
Ladda hem produktblad som PDF

Franco Molino

Franco Molino, beläget i hjärtat av vindistriktet Barolo, är en gammal, familjeägd gård som idag drivs av fjärde generationen. Det var farfars far som under en av sina affärsresor upptäckte kullarna i Langhe. Han blev så entusiastisk att han beslutade sig för att flytta dit med hela familjen. De bosatte sig i den lilla byn La Morra där han köpte gården Cascina Rocca, och flera andra små vingårdar. Egendomen Franco Molino omfattar idag ca 10 hektar vingårdar, vilka alla ligger i vindistriktet Barolo. Vingårdarnas namn är: Bricco Zuncai, Vigna Sarmassa (Barolo), Rocche dell'Annunziata och Bricco Rocca (La Morra) samt Villero (Castiglione Falletto). Franco Molinos filosofi kännetecknas av att man bara producerar vin på egna odlade druvor. Druvsorterna är uteslutande lokala och kommer från de mest kända områdena med gynnsamma lägen. Man använder sig av modern teknik för att säkerställa kvalitén samtidigt som man visar stor respekt för tradition. Det finns inga genvägar för att producera enastående viner.
Den tidigare sidan som hette Vinoliv har bytt namn och heter nu Riserva.

Nyheter

2016-11-04
Nya viner inne från Pianogrillo!
Låt oss på VinOliv presentera senaste tillskottet i vår vinportfölj - Vinproducenten Pianogrillo från byn Chiaramonte Gulfi belägen i sydöstra hörnet av Sicilien. Vinhuset drivs idag av den mångfacetterade tillika multikonstnären Lorenzo Piccione som förutom att framställa kvalitetsviner även har olivoljeproduktion som en del av sin verksamhet.
Läs mer

Visste du att..

Om man injicerar blod från en sovande kanin i en vaken kanin somnar denna omedelbart.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.