Paleo Rosso, Le Macchiole (nr 73732)

Paleo Rosso är en ikon i vinvärlden. Vinet är fullt av kraft, men visar även på elegans och komplexitet trots att det är framställt till 100% på Cabernet Franc. Denna druva är vanligtvis svår att tämja, men i Paleo Rosso ger den uttryck för sin fulla potential. Det är inte förvånande att detta vin med stor personlighet är favorit hos många vinkännare idag.
2019
Cabernet Franc 100%
14,5%
Rött vin
IGT Toscana
Le Macchiole
120-150 möh
Lerig och sandig jord med, små, runda, kalkrika stenar
800 gr per vinranka
För hand
Ca 20 dagar i rostfria ståltankar och cementtankar
14 – 16 månader på franska ekfat, 70% nya och 30% gamla

Kommentar

Djup rubinröd med dragning mot mörk röd.
Generös, kryddig och komplex med inslag av svarta vinbär, rostade kaffebönor, grönt te, örter, läder, mineraler och ekfat.
Imponerande frukt med inslag av mörka bär, rostat kaffe, läder, örter, mineraler samt ekfat. Vinet är mycket rikligt och fylligt. Tanninerna är tydliga, men tuggvänliga. Eftersmaken är riklig och mycket lång.
Till smakrika grytor och stekar på lamm, nöt och vilt, samt rött kött. Passar även till lagrade hårdostar typ parmesan och pecorino.
Ladda hem produktblad som PDF

Le Macchiole

Le Macchiole är skapelsen av Eugenio Campelmi och hans vision för att komma närmare naturen och för att bättre förstå sina vinrankors beteenden. Med sin fru Cinzia Merli vid sin sida grundades egendomen 1983. Eugenio lade tidigt mycket resurser i att forska och experimentera med druvsorter som knappt var i ropet för området och kunde därmed utmärka sig. Visionären Eugenio drev sin forskning till det yttersta och det tog flera år innan paret ens hade färdigställt sin egen catina. År 1991 skapade gården ett nytt projekt i samarbete med den erkänt skickliga oenologen Luca D´Attoma. Resultatet från detta samarbete blev Paleo Rosso, idag 100% Cabernet Franc, och Scrio, 100% Syrah. Eugenio vann nu erkännande och respekt från de stora vinmakarna i området. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, vilket ledde till att Cinzia tvingades att ta över verksamheten. Som tidigare passiv ägare behövde hon plötsligt sätta sig in i allting. Hon visade dock tidigt på målmedvetenhet och en tydlig inriktning. Hon satte ihop ett team av unga och passionerade människor som arbetade hårt och nu drev vingården vidare mot sitt mål. Resultatet kom ganska omgående i form av ännu en födelse, flaggskepet Messorio, ett vin framställt av 100% Merlot. Idag anses Macchiole vara en av Italiens främsta vinproducenter, om inte den främsta. Gården har en tydlig imponerande stil på alla sina viner. En stil som det inte går att ta miste på.

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

I USA finns fler registrerade person- och lastbilar än vuxna medborgare.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.