Chablis Premier Cru Fourchaume, Domaine Vrignaud (71242)

För att kunna tillvarata alla vingårdslägens olika förutsättningar och unika karaktärer så har Domaine Vrignaud investerat i inte mindre än 20 fat av rostfritt stål med temperaturkontroll. På så sätt kan de vinifiera individuella lägen separat och därigenom framhäva deras unika egenskaper. Trots ett lantligt och rustikt yttre döljer sig en vinanläggning baserad på högteknologi och modern vetenskap. Druvorna till denna Chablis Premier Cru odlas i Fourchaume där Domaine Vrignaud äger 4,7 hektar och vinrankornas ålder är 25 år. Domaine Vrignaud är ekologiskt certifierad (Organic C3) sedan 2012
2014
Chardonnay
13%
Vitt vin
Fourchaume
Domaine Vrignaud
 
Kalkrik jordmån á Kimméridgien
57hl/hektar
För hand
Malolaktisk jäsning med naturlig jäst
Lagringen sker på rostfria ståltankar

Kommentar

Ljusgul
Frisk och fruktig doft av äpplen, citrus, mineralitet och musselskal.
Fruktig smak av äpplen och citrus med framträdande mineralitet. Vinet har en välbalanserad fruktighet med välintegrerad syra och ett angenämt avslut med inslag av kalkstenskross.
Servera till naturella skaldjur, ostron och eleganta fiskrätter.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

199.00
248.75

Domaine Vrignaud

Domaine Vrignaud består av 19 hektar vinodlingar varav 6 hektar premier-cru-lägen, framförallt i Fourchaume. Resten utgörs av Chablis och Petit Chablis. I Chablis finns idag en trend mot att odla ekologiskt, och uppskattningsvis 5 % av odlarna i Chablis är idag certifierade som ekologiska odlare. På grund av de svårigheter ett så nordligt odlingsläge innebär för vinodling i form av kyla och väta och risken för röta, så är det en stor utmaning att till fullo implementera ett ekologiskt jordbruk. Domaine Vrignaud var förhållandevis tidiga i att anamma detta arbetssätt. De påbörjade omställningen till ett ekologiskt jordbruk för sex år sedan, och blev certifierade för tre år sedan.
Många av den yngre generationens odlare i Chablis anser att överanvändning av konstgödsel är det största hotet mot Chablis vingårdar och att ekologisk odling är det enda långsiktiga alternativet till att bevara Chablis storhet som vinregion. Denna uppfattning var Guillaume Vrignaud tidig med att förespråka eftersom han insåg att det unika med Chablis är klimatet och jordmånen, och för att denna ska bevaras måste marken skyddas. Guillaume Vrignaud är femte generationens vinmakare på familjeegendomen. Efter en tid av studier och resor återvände han 1999 till Chablis och arbetar sedan dess med vinerna. Han och hans familj bor i byn, medan hans föräldrar, Joelle och Michel, bor kvar på gården. Totalt arbetar sju personer heltid hos familjen Vrignaud med olika delar av vintillverkningen.

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

I USA finns fler registrerade person- och lastbilar än vuxna medborgare.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.