Nya årgångar från Pietradolce har kommit in!


Nyligen besökte vi söna gubbar vår vinproducent Pietradolce í Solicchiata vid fötterna av den majestätiska vulkanen Etna. På plats fick vi en guidad tur genom det nya vineriet som ännu ej står färdigt för att sedan bege oss upp till de olika vingårdarna. Det nya vineriet kommer att ha en mottagningsplats för druvorna som plockas i de olika vingårdarna och sedan transporteras till denna nya byggnad för ytterligare selektering av druvmaterialet. På taket av den nybyggda mottagningsarean är allt gravitationsbaserat och druvorna förs genom rännor ned till ståltankarna för den inledande jäsningen. Två saker som är helt nya hos Pietradolce är bland annat vingårdsläget "Contrada Rampante" varifrån man numera framställer ett helt eget vin samt att ägaren Michele Faro påtalade att de inom snar framtid kommer att byta upp sig till 700-liters ekfat från de tidigare 500-liters tonneaux. Vid middagen fick vi göra bekantskap med de nya årgångarna 2014 för vissa viner samt 2015 för bland annat Etna Rosato som visar sig från den bästa sidan hittills. Nu finns dessa nya årgångar från Pietradolce tillgängliga för beställning för restauranger!Tidigare Nyheter

Nyheter

2022-02-01
VinOliv välkomnar Candialle till familjen!
Föga trodde vi att vi skulle addera en ny vinproducent till vår portfölj under dessa tider men vinerna från Candialle var helt enkelt för bra för att vi skulle ha förbisett denna skickliga producent från Toscana! Vinerna med druvsorten sangiovese i fokus håller absolut världsklass med sin oerhört fina elegans samt struktur. Välkomna till familjen Candialle!
Läs mer

Visste du att..

Michael Jordan får mer pengar för sitt avtal men Nike än vad alla anställda vid Nikes fabrik i Malaysia tjänar på ett helt år.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.