Nya årgångar från Pietradolce har kommit in!


Nyligen besökte vi söna gubbar vår vinproducent Pietradolce í Solicchiata vid fötterna av den majestätiska vulkanen Etna. På plats fick vi en guidad tur genom det nya vineriet som ännu ej står färdigt för att sedan bege oss upp till de olika vingårdarna. Det nya vineriet kommer att ha en mottagningsplats för druvorna som plockas i de olika vingårdarna och sedan transporteras till denna nya byggnad för ytterligare selektering av druvmaterialet. På taket av den nybyggda mottagningsarean är allt gravitationsbaserat och druvorna förs genom rännor ned till ståltankarna för den inledande jäsningen. Två saker som är helt nya hos Pietradolce är bland annat vingårdsläget "Contrada Rampante" varifrån man numera framställer ett helt eget vin samt att ägaren Michele Faro påtalade att de inom snar framtid kommer att byta upp sig till 700-liters ekfat från de tidigare 500-liters tonneaux. Vid middagen fick vi göra bekantskap med de nya årgångarna 2014 för vissa viner samt 2015 för bland annat Etna Rosato som visar sig från den bästa sidan hittills. Nu finns dessa nya årgångar från Pietradolce tillgängliga för beställning för restauranger!Tidigare Nyheter

Nyheter

2023-04-06
Ny blandlåda med tema Alto Adige
Efter ett önskemål från Munskänkarna att öka tillgängligheten att få tag på viner från årets vinort 2023 Alto Adige, har vi på VinOliv nu skapat ett 3-pack med kvalitetsviner från våra tre små hatverksproducenter som blir tillgänglig i beställningssortimentet från och med 5 april 2023.
Denna blandlåda visar upp tre kvalitetsviner med för regionen typiska druvsorter som Kerner (Riesling x Trollinger) Schiava (Vernatsch) och Blauburgunder (Pinot Noir). Dessa kvalitetsviner är framställda av de anrika vinproducenterna Pacher Hof, Weingut Nusserhof och Weingut Gottardi, alla som verkat flera sekel inom vinproduktion, med gediget kunnande. Vi på VinOliv hoppas att våra viner tas emot väl och att detta 3-pack kan fylla sin funktion för alla vinprovningar som hålls i landet och ger en inblick i vad denna region kan prestera.

Läs mer

Visste du att..

En hambugare rent viktmässigt kostar betydligt mer än en ny bil.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.