Ny triolåda från OTTIN i beställningssortimentet!


Om Ottin:
1999 valde Elio Ottin att viga sitt liv åt vinproduktion efter sina studier på den regionala agrikulturella skolan och införskaffade sin första hektar vingård belägna i kommunerna Quart och Saint-Christophe i Aosta. Till en början sålde Elio, likt många andra vinproducenter, sina druvor till de lokala kooperativen, men från och med årgången 2007 buteljerade Elio vinerna under eget namn. 2015 stod den egna nuvarande vinkällaren klar och vingårdsarealen utökades till fyra hektar. Sedan några år tillbaka är även sonen Nicolas involverad i produktionen och familjen arbetar med hållbara metoder i sina vingårdar. Förutom pinot noir odlar Ottin lokala druvsorter som fumin, petit rouge, cornalin och den vita druvsorten petite arvine. Årlig produktion är cirka 35. 000 flaskor.

2017 Petite Arvine D.O.P
Denna vita druvsort är bördig från Valais i Schweiz och fördes till Aostadalen av Joseph Vaudan, en av de drivande krafterna bakom återupplivandet av vinkultiveringen i Aosta under 1900-talet. Vinrankorna är planterade 1996 och ligger på en höjd mellan 600 - 750 meter över havsytan. Jordmånen domineras av sand. Vinet vilar på jästfällningen i rostfria ståltankar under sju månader och lagras sedan ytterligare fyra månader i flaskan.

2018 Fumin D.O.P
Fumin är en lokal röd druvsort som främst odlas i de övre och centrala delarna av Aostadalen. Fumin var dokumenterad redan under 1700-talets början och tillskrevs egenskaper som resistent mot kyla, frisk syra och djup färg. Vinrankorna är planterade 2005 och ligger på en höjd av 700 meter över havsytan. Jordmånen domineras av sand. Vinet vilar på jästfällningen under elva månader och lagras tolv månader på 2000-3000 liters gamla ekfat.

2017 Pinot Noir D.O.P
Elios far älskade pinot noir så mycket att han var en av de första med att framställa ett så kallat endruvs-vin på druvsorten. Detta ansågs sällsynt då det mest vanliga i området var att använda sig av lokala druvsorter. Vinrankorna är planterade 1990 och ligger på en höjd mellan 600 - 750 meter över havsytan. Jordmånen domineras av sand. Vinet vilar på jästfällningen under åtta månader och lagras sedan tio månader i 2000-3000 liters gamla ekfat.
Tidigare Nyheter

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

Medeltida riddare i rustningar hade som vana att fälla upp sitt visir för att identifiera sig när de red förbi sin kung, därav den moderna militära honnören.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.