Viner till nyårsmenyn!


Varför inte inleda kvällen med en Prosecco Extra Dry från Valdobbiadene, ett av de förnämsta distrikten för Prosecco? Fint fruktig och elegant mineraliskt. Dricks välkyld både som drink innan maten och till tolvslaget. Vi har för säkerhets skull stoppat i två flaskor av detta vin i lådan. Har du redan köpt leniques champagne så spara Proseccon till tolvslaget! Till förrätten har vi valt något alldeles speciellt, två flaskor Riesling från Italiens nordligaste odlingsdistrikt, Eisacktal, och producenten Pacher Hof. Denna übertyska druva har här växt med Dolomiternas snöklädda toppar som fond. Resultatet är en mineralstinn syradriven pjäs som för tankarna till Mosel, men med en tydligt alpin fruktighet. Förförande gott till hummern med smält citronsmör, eller för att inte tala om till havskräftorna med dillmajo, cevichen, laxcarpaccion eller skagenmackan. Och vad vore väl nyårsfilén utan ett vin som ger decembermörkret och råkylan en omgång. Vi har stoppat i två flaskor av den snyggaste ripasson du kan tänka dig, Valpolicella Ripasso från Ottellas Ripa della Volta. Tänk er en doft av björnbär och mörka söta körsbär pudrade med ett tunt lager kakao serverade med en liten puff lakritspulver. Munnen bjuds på solmogna mörka stenfrukter i fyllig, frisk och lagom sträv stil. Packar in både vilt och nötkött serverat med smörstinn sås i mycket behagligt omslag. Lådan finns lättillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. En låda om 6 flaskor, det vill säga två flaskor av vardera vin ovan, kostar 1560 kronor med beställningsnummer 83399-09


Tidigare Nyheter

Nyheter

2020-12-15
Viner till nyårsmenyn!
Snart har vi ätit vår sill och vår skinka, druckit öl och nubbe, dansat runt grannen, öppnat klappar och sedan ätit ännu mer. Julmat i all ära, men visst händer det att man med viss lättnad ser fram emot nyårsafton då man äntligen får byta meny, både vad gäller mat och dryck.

Vi har vi satt ihop en blandlåda med tre olika pangviner, två flaskor av vardera, som vi tycker passar mycket bra till nyårsmaten. Vinerna har ett mycket brett användningsområde, och vi har valt dem för att de passar med mycket av det man gärna bjuder på till nyår. Vi tänker på skaldjur eller fisk till förrätt och olika typer av kött till varmrätt, med dessa viner kan du inte gå fel.

Läs mer

Visste du att..

Skottland har högst antal hjärtsjuka personer i världen. 25% äter aldrig grönsaker, 33% äter aldrig färsk frukt.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.