Blandlåda från fantastiska Gianuigi Lano, Barbaresco!


Tillsammans med sin son gör Gianluigi totalt 25 000 flaskor om året. Han arbetar ekologiskt och är certifierat ekologisk från och med årgång 2017. Han använder sig av naturligt förekommande jäst och tillsätter endast ett minimum av svavel vid buteljeringen.

Vinlådan bjuder på tre röda viner med ursprung San Rocco Seno d´Elvio - en av de klassiska Barbaresco-byarna. Förutom vinet "Lanöt" Langhe Rosso som är en riktigt ljuvlig komposition av 70% Barbera och 30% Freisa ingår det även en druvren Freisa. Viner framställda på druvsorten Freisa kan upplevas som bittra om inte vinmakaren lyckas tämja de gröna tanninerna under vinifikationen - något som Gianluigi lyckas med, med stor bravur dessutom. Ian d'Agata, världens kanske meste kännare av italienska viner, lovprisar Gianluigi Lanos Freisa som den bästa i världen faktiskt (Terroirsense.com, 26 januari 2021).

Som en extra juvel har vi även förgyllt denna låda med en sagolik 2016 Barbaresco från cru-läget Rocche Massalupo som är ett konstverk i sig. Kanske kan denna eleganta Barbaresco ackompanjera ditt påsklamm i år om du inte vill lagra detta vin ytterligare.

De tre flaskorna kostar 858 kronor i blandlåda med tre flaskorTidigare Nyheter

Nyheter

2023-04-06
Ny blandlåda med tema Alto Adige
Efter ett önskemål från Munskänkarna att öka tillgängligheten att få tag på viner från årets vinort 2023 Alto Adige, har vi på VinOliv nu skapat ett 3-pack med kvalitetsviner från våra tre små hatverksproducenter som blir tillgänglig i beställningssortimentet från och med 5 april 2023.
Denna blandlåda visar upp tre kvalitetsviner med för regionen typiska druvsorter som Kerner (Riesling x Trollinger) Schiava (Vernatsch) och Blauburgunder (Pinot Noir). Dessa kvalitetsviner är framställda av de anrika vinproducenterna Pacher Hof, Weingut Nusserhof och Weingut Gottardi, alla som verkat flera sekel inom vinproduktion, med gediget kunnande. Vi på VinOliv hoppas att våra viner tas emot väl och att detta 3-pack kan fylla sin funktion för alla vinprovningar som hålls i landet och ger en inblick i vad denna region kan prestera.

Läs mer

Visste du att..

Ordet Jeep kommer från den amerikanska benämningen: General Purpose = G.P

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.