Ny triolåda från Tenuta Dornach, Alto Adige


TENUTA DORNACH
Paret Uccelli jobbar med biologisk mångfald i sina vingårdar och var tidigt ute med att plantera så kallade PIWI-varieteter som kortfattat är druvsorter som är motståndskraftiga mot svampangrepp. Bland annat kan man finna Solaris, Regent och Souvignier Gris förutom de mer klassiska druvsorterna pinot blanc och pinot nero hos Tenuta Dornach. Vinerna bär sedan 2012 DEMETER-certifiering och Patrick använder minimalt med svavel i sina viner. Kännetecknande för Patricks viner är de ”rena” och fräscha alpina tonerna. Lägg därtill den vitala syran och nerven i vinerna så får du en helhetsbild.

VINERNA
2018 ”1” Vigneti dell Dolomiti IGT
100% Pinot bianco som odlas på en höjd av 310-340 meter över havet. Jordmånen består av porfyr och röd lera. 30% av vinet lagras i stora ekfat och resten i rostfria ståltankar under åtta månader.

2018 ”2” Vigneti dell Dolomiti IGT
100% Pinot nero som odlas på en höjd av 350-370 meter över havet. Jordmånen består av kalksten och gul lera. Endast 5 dagars skalmaceration och sedan pressad och jäst som ett vitt vin (utan skalen) Åtta månaders slutlagring sker i stora ekfat.

2018 ”5” Vino Bianco
Souvignier Gris (PIWI) är en korsning mellan Cabernet Sauvignon och Bronner (Merzling x Gm 6494 Zarya Severa x St. Laurent) som togs fram på Institutet i Freiburg, Tyskland 1983. Jordmånen består av kalksten och gul lera. Druvan odlas på en höjd av 330-340 meter över havet. Tre veckors skalmaceration. 50% hela klasar – 50% av vinet undergick semi-kolsyrejäsning. Hälften av vinet har lagrats i stora ekfat och andra delen i rostfria ståltankar.Tidigare Nyheter

Nyheter

2021-04-12
Ny triolåda från Tenuta Dornach, Alto Adige
UCCELLI Nr 1 – Blandlåda 924 kr
Varunummer 51566-09

Nu släpper vi på VinOliv en ny spännande blandlåda från vår vinproducent Tenuta Dornach i beställningssortimentet den 12 april 2021. En av vinregionerna som vi på VinOliv vurmar lite extra för är Alto Adige i det nordöstra hörnet av Italien, och det är just härifrån vår senaste vintrio kommer. Vi har valt att lyfta fram tre olika viner från vinmakaren Patrick Uccelli som tillsammans med sin fru Karoline äger och driver sin vingård i den lilla byn Salorno.Läs mer

Visste du att..

En ankas kvackande ekar inte. Ingen vet egentligen varför *

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.