Prestige Blanc, Château Monconseil Gazin (BlayeBlaP17)

Château Monconseil Gazin har 44 hektar vingårdsareal som ligger i slutningar planterade i syd-västlig riktning. Vinrankorna får en bra dränering tack vare jordmånen som här består av lera och kalksten som tvingar rankornas rötter att söka sig ännu djupare ned i marken för att erhålla fukt. Egendomen är planterad främst med röda druvsorter som Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec och två hektar som är förbehållna för de vita druvsorterna Sauvignon blanc och Semillon. Prestige Blanc är ett vitt vin med en blandning av Sauvignon blanc till större andelen med Semillon och som både är fatjäst och lagrat på 300-liters små ekfat som är medium-rostade, varav 1/3 är nya ekfat.

2017
Sauvignon blanc (80%) och Semillon (20%)
13%
Vitt vin
Vingårdarna nära egendomen ovanför byn Plassac i Blaye.
Château Monconseil Gazin
200 m ö h
Lera blandad med kalksten
 
Skörden sker för hand samt maskinielt
Inledande maceration och kalljäsning för att extrahera arom och fruktighet varefter druvmusten jäser i små ekfat varav 33% är nya
Vinet lagras sex månader på små ekfat med konstant omrörning av jästfällningen

Kommentar

Gul färg
Fruktig doft av citrus, citronskal, acacia, nötter och fat
Fruktig smak med bra syra i en mera fyllig stil med smak av gula äpplen, citrusskal, acacia och fat
Servera gärna detta vin till grillade havskräftor med vitlök och citronsmör eller varför inte till en pestokyckling
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

114.00
142.50

Château Monconseil Gazin

Inte långt från staden Blayes 1700-talscitadell ligger Plassac, en liten vinproducerande kommun, som var känd för sitt vinodlande redan på romarnas tid. Det är här på de branta sluttningarna ovanför byn som vi finner Château Monconseil-Gazin. Det nuvarande slottet byggdes runt 1500, och sedan 1894 har fem generationer av familjen Baudet producerat kvalitetsviner här. Jean-Michel Baudet är en av medlemmarna i en liten grupp som har arbetat hårt i många år för att realisera sin dröm att åstadkomma en ny appellation - AOC Blaye. Från och med skörden år 2000 faller gårdens viner i denna kategori. Jean-Michel var även tidigt aktiv för att få egendomen och sina viner klassificerade som ekologiska under certifieringen Terra Vitis. Château Monconseil Gazin var den första egendomen att erhålla detta certifikat. Idag är Jean-Michel Baudet president för denna organisation - Terra Vitis Bordeaux.

Nyheter

2022-11-01
Nytt tillskott i portföljen - La Miraja
Vi är så glada över att lägga till La Miraja som ny producent på VinOliv. Efter noggrant sökande av spännande vinproducenter från andra delar i Piemonte föll vi pladask för Eugenio Gatti och hans skapelser av Chardonnay och Grignolino med den primära Ruchè som grädden på moset. Vinerna finns tillgängliga för restaurangkunder i ett första led. Privatimport gäller för kunder via Systembolaget.
Läs mer

Visste du att..

På Al Capones visitkort stod det att han sålde begagnade möbler.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.