Kerner Alto Adige Valle Isarco DOC , Pacherhof (52756-01)

Kerner är en vitvinsdruva som har odlats i stora delar av Tyskland. Druvan togs fram i Wurttemberg 1929 genom att korsa Riesling och Trollinger (Schiava Grossa) och fick sitt namn efter Justinus Kerner, en författare och poet och upphovsman av flertalet dryckessånger. Kerner har historiskt använts som bland annat en av bland-druvorna till de mer kända vinerna Liebfraumilch. Numera står Kerner på egna ben med vinregionen Alto-Adige som främsta ambassadör. Pacherhofs vineri och vingårdarna är belägna i Neustift i Isarcodalen. De historiska vingårdarna har varit i Huberfamiljens ägor sedan 1142 och vinerna framställs idag av källarmästaren Andreas Huber. De vita druvsorterna Kerner, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Sylvaner och Riesling lämpar sig väl för förutsättningarna i Isarcodalen. Vingårdarna är planterade på branta sluttningar på de södra sidorna av dalen och jordmånen består av grus och sand rik på mineraler. Variationen mellan varma dagar och svala nätter bidrar till att addera de mera eleganta och klassiska tonerna till de vita vinerna signerat Pacherhof.
2018
Kerner
13,5%
Vitt vin
Novacella - Valle Isarco
Pacherhof
650 meter över havet
Sand och grus
7000 vinrankor per hektar
För hand
Inledande jäsning i rostfria ståltankar
6 månader på sin jästfällning, s k sur lie i stora fat av akacia

Kommentar

Ljus färg
Frisk och fruktig doft av gröna äpplen, ton av jäst, citrusskal och päron
Fruktig smak med äpplen, citrusskal och päron. Vinet har en vital syra med avslutande mineralitet och lång eftersmak.
Servera gärna detta vin till en ceviche eller till en räksallad med quinoa och sesamhalloumi.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

186.00
232.50

Pacherhof

Pacherhofs vineri och vingårdarna är belägna i Neustift i Isarcodalen. De historiska vingårdarna har varit i Huberfamiljens ägor sedan 1142 och vinerna framställs idag av källarmästaren Andreas Huber. De vita druvsorterna Kerner, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Sylvaner och Riesling lämpar sig väl för förutsättningarna i Isarcodalen. Vingårdarna är planterade på branta sluttningar på de södra sidorna av dalen och jordmånen består av grus och sand rik på mineraler. Variationen mellan varma dagar och svala nätter bidrar till att addera de mera eleganta och klassiska tonerna till de vita vinerna signerat Pacherhof.

Nyheter

2021-08-16
Äntligen finns Pietradolce Etna Bianco i BS
Efter den stora efterfrågan om att beställa vår Etna Bianco från Pietradolce har vi nu lagt in vinet i beställningssortimentet. Vi är glada över det fina mottagandet av vinerna från Pietradolce och förutom 2019 Etna Bianco kan ni även beställa några andra röda viner som lätt hittas när ni skriver in "Pietradolce" som sökord på Systembolaget.se
Läs mer

Visste du att..

Winston Churchill föddes på en damtoalett.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.