B…….Vino Bianco, L13, Weingut Nusserhof (NHBiancoL13)

100 % Blatterle som har jäst och lagrats endast på tankar av rostfritt stål. Detta är ett vin som bygger mer på komplexitet och elegans än på syra. Det är ett vin som bjuder på många lager av intryck och är nästan lite excentriskt. Det bör inte vara för svalt vid servering. Trots att Blatterle en gång i tiden var en vanligt förekommande druva i Alto-Adige är Nusserhof idag, som Heinrich själv säger skämtsamt ”världens största producent av Blatterle” med sina 0.8 hektar. Antonio Galloni, en av vinvärldens stora vinskribenter, anser att Nusserhof är en av de mest spännande producenterna i Italien, och placerar Heinrich bland de 5 bästa vinproducenterna i hela Italien. Ingen dålig bedrift för en ödmjuk doldis.
2013
Blatterle
12%
Vitt vin
Bolzano, Alto-Adige
Weingut Nusserhof
 
Alluvial med inslag av eroderad porfyr.
 
För hand.
Jäsning på tankar av rostfritt stål.
Lagring i rostfria ståltankar.

Kommentar

Ljusgul
Fruktig doft av gula frukter, blommighet, stenfrukt, örter och mineralitet.
Fruktig och medelfyllig smak av stenfrukter, gula äpplen med örtiga inslag och aromatiskt avslut.
Ljust kött, fiskrätter eller varför inte till en Raclette?
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

189.00
236.25

Weingut Nusserhof

Vingården Nusserhof i staden Bolzano i Alto-Adige, eller Sydtyrolen som man säger lokalt, har odlats av familjen Mayr i över 200 år. Idag är det Heinrich och Elda Mayr som driver alla delar av vingården. Jorden är varm och djup, och floden Isarco som rinner precis bredvid har försett marken med avlagringar bestående till stor del av porfyr, en vulkanisk bergart från bergskedjan Dolomiterna.
En gång i tiden var detta ett paradis för fruktträd, bär och druvor, men i takt med att den en gång i tiden pittoreska staden Bolzano har växt så har odlingarna krympt. Idag är Nusserhof en skyddad plats, granne med kommersiella byggnader och vägar. Idag är Nusserhof något av en oas i storstaden.
Paret Mayr har alltid arbetat enligt samma principer, och sedan 1994 är deras odlingar certifierade ekologiska. Deras metoder gränsar till biodynamiska, och mer än 100 olika vilda växter frodas idag på deras mark. Då arealen endast består av 2,5 hektar så klarar de i princip allt arbete på egen hand, och kan på så sätt kontrollera alla delar av processen. De är noga med att inte vidta åtgärder som kan sudda ut druvsortens, markens och årgångens individuella egenskaper. De använder endast lokala och naturligt förekommande jästsorter, och låter vinerna få den tid de behöver för att utvecklas till fullo.

Nyheter

2021-05-17
VinOliv i samarbete med toppkocken Isabella Morrone!
Vin och mat hör ju ihop som...sol, vind och vatten, papper och penna, hamburgare och pommes frites. Ja, ni förstår säkert. Så därför är det extra kul att vi nu har ett samarbete med fantastiska Isabella Morrone. Isabella har många års erfarenhet på topprestauranger i Sverige och i Europa, men med tanke på hennes italienska påbrå är det inte konstigt att hon helst lagar italienskt.

Nu kan vi stolt meddela att vi tillsammans med Isabella har tagit fram två blandlådor med några av hennes favoritviner, och kompletterat dem med recept på en italiensk meny signerad Isabella Morrone.
Läs mer

Visste du att..

På Al Capones visitkort stod det att han sålde begagnade möbler.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.