Brunello di Montalcino Flauto Magico, Il Paradiso di Frassina (Brunello12FM)

Flauto Magico är Il Pardisos prestige-Brunello. Årgång 2008 är det första året man gör detta vin. Vinet är ett resultat av flera års arbete med ljudfrekvenser i form av att druvorna på vinstockar badar i Mozart-musik. Druvorna i Flauto Magico kommer uteslutande från de bästa lägena på det fält där man har spelat musik sedan projektet inleddes ca tio år före skörden 2008. Kvalitén på denna underbara Brunello kan vidare förklaras av extremt lågt skördeuttag samt noggrann selektion av de bästa druvorna innan de kommer in i vinkällaren för vinifiering. Vinet är ekologiskt. Genom konsekvent användande av Mozarts musik i vinfälten under flera år har vinstockarna vaccinerats mot skadeorganismer. Vidare ger musiken vinstockarna bättre rotsättning och lövverk. Detta ger friska druvor som når perfekt mognad utan bekämpningsmedel. Gården kallar Flauto Magico världens första fonoekologiska vin.
2012
Sangiovese Grosso 100%
13,5%
Rött vin
Brunello di Montalcino DOCG
Il Paradiso di Frassina
250 m ö.h.
Sand blandad med lera
36 hl/ha
För hand
Temperaturstyrd tank av rostfritt stål
12 månader på franska ekfat (300 l) 36 månader på franska ekfat (500 l/700 l) 12 månaders vila i flaska

Kommentar

Röd med dragning mot djupt rubinröd
Intensiv, komplex, elegant och något kryddig med inslag av körsbär, skogsbär, söt tobak, svag ton av
blommighet med dragning mot viol samt bakomliggande parfym från ekfat.
Generöst fruktig, komplex och kryddig med inslag av körsbär, söt tobak, lakrits samt viss ekfatskaraktär. Syran är mjuk, tanninerna är delikata och eftersmaken är lång och härligt kryddig och bärig i avslutningen.
Kötträtter av lamm, nöt och vilt. Prova gärna till lagrad hårdost ex.vis Pecorino.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

700.00
875.00

Il Paradiso di Frassina

År 1999 började Carlo Cignozzi att rekonstruera gården "Il Paradiso di Frassina" norr om staden Montalcino. När han planterade om vinfälten med nya Sangiovese Grosso-stockar hade han en idé att musik skulle ha en positiv effekt på växligheten och kvalitén på druvorna. Bland vinrankor ställdes högtalare ut där det idag flödar musik av Mozart. Detta experiment blev känt vida omkring och väckte intresse hos forskare vid bland annat agrikulturfakulteten vid Florens Universitet. Samarbetet har pågått sedan år 2005. Tillsammans med gården studerar de positiva effekter som ljudfrekvenser generera på vinstockar vad gäller rotsystem, lövverk och blomning. Samtidigt sker annan forskning på hur parasiter och andra skadeangrepp påverkas negativt av ljudets vibrationer. Kan detta innebära att nya möjligheter öppnas för ekologisk och biodynamisk odling? Vi är medvetna om att det är en lång väg att vandra, men säkert är att vinodlingar som badar i musik är ett underbart sätt att förena poesi med forskning.

Nyheter

2022-11-01
Nytt tillskott i portföljen - La Miraja
Vi är så glada över att lägga till La Miraja som ny producent på VinOliv. Efter noggrant sökande av spännande vinproducenter från andra delar i Piemonte föll vi pladask för Eugenio Gatti och hans skapelser av Chardonnay och Grignolino med den primära Ruchè som grädden på moset. Vinerna finns tillgängliga för restaurangkunder i ett första led. Privatimport gäller för kunder via Systembolaget.
Läs mer

Visste du att..

En jumbojet använder ca 15000 liter bränsle för att lyfta.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.