Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Poderi Boscarelli (BOSCVino15)

Sedan första årgången 1968 har detta vin behållit sin position som det mest representativa vinet i linjen av vinerna från Poderi Boscarelli med sin kombination av de fräscha, eleganta och komplexa tonerna med en enastående lagringspotential. Druvorna till denna Vino Nobile di Montepulciano kommer från minst 10-åriga vinrankor från speciellt utvalda vingårdar och som är planterade i den röda mineraligt betonade sandjordmånen, allt för att addera komplexitet och ge långlivade viner.
2015
Sangiovese Prugnolo Gentile 85% och resterande Colorino, Canaiolo och Mammolo
13,5%
Rött vin
Vingårdar i Cervognano
Poderi Boscarelli
 
Alluvial och kalkrik jordmån med inslag av röd sand, lera och sten
6500 vinrankor per hektar
För hand
Efter varsamt inledande pressning av druvorna sker den första jäsningen i ekfat under temperaturkontrollerade former.
Vinet lagras i ekfat av olika storlekar som ligger mellan 5-35 hektoliter. Totalt lagras detta vin mellan 18-24 månader samt avslutande några månader till i flaska innan försäljning

Kommentar

Ljusröd färg
Frisk och fruktig doft av körsbär, röda bär, färska örter och parfym.
Frisk och nyanserad smak av körsbär, färska örter, lakrits med elegant ton av parfym. Vinet har en välbalanserad strävhet och lång eftersmak.
Servera gärna till eleganta rätter av kalv, nöt eller till och med till fläsk. Bra ackompanjemang är gräddiga såser innehållandes svamp av olika sorter.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

195.00
238.75

Poderi Boscarelli

Historien bakom Poderi Boscarelli började med Edigio Corradi´s dröm 1962 att framställa ädla viner som gav uttryck av jorden de växte i och att detta skulle bidra med elegansen i hans viner. Trots sin yrkesverksamma roll inom finansbranschen i Milano fanns passionen och drömmen ändå kvar i Cervognano Montepulciano där Edigio köpte två övergivna gårdar för att skapa sitt eget vin. Edigios vision skulle visa sig smitta av på dottern Paola och hennes make Ippolito De Ferrari som med sin entusiasm grundade Poderi Boscarelli i slutet av 60-talet och även nyplanterade speciella vingårdar med endast 3500 vinrankor per hektar. Som ett nästa steg byggde paret även sitt första vinhus genom att renovera de befintliga och gamla stallen som redan fanns på ägorna. Idag drivs Poderi Boscarelli av barnen till Paola och Ippolito, Luca och Nicoló De Ferrari med samma passion och målmedvetna dröm som farfadern Edigio - Att vinerna från Poderi Boscarelli alltid skall uttrycka de olika nyansrika dofterna från jorden de vuxit i. Egendomen som idag innefattar cirka 11 hektar (egna vingårdar) är planterade med druvsorterna Sangiovese, Canaiolo, Colorino och Mammolo, samt en liten del Cabernet Sauvignon och Merlot.
Den tidigare sidan som hette Vinoliv har bytt namn och heter nu Riserva.

Nyheter

2019-06-27
Den första juli släpps vår första blandlåda!
Nu släpper vi vår första efterlängtade och efterfrågade blandlåda. Vi börjar med en låda med blandade godsaker från Azienda Agricola Pianogrillo på Sicilien. Sex flaskor med tre olika viner på druvorna Frappato och Nero d'Avola från den lilla gården med den stora personligheten. Så här smakar denna del av Sicilien!
Läs mer

Visste du att..

Jesse Owens 1935 satte fyra världsrekord på 45 minuter.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.