Torrette Superieur DOP, Ottin (OTTorrette20)

Ottin framställer samtliga av sina viner från nio hektar vingårdar i de bergiga delarna av Aosta, Saint Christophe och Quart belägna i hjärtat av Aostadalen i nordöstra delen av Italien. Alla vingårdarna är planterade i söderläge för att berika vinrankorna med solljus under så lång tid som möjligt under dagarna. Detta faktum tillsammans med det torra klimatet i regionen är perfekt och väldigt gynnsamt för druvornas mognad. Det mesta arbetet utförs fortfarande för hand och inga bekämpningsmedel används. Vingårdarna där druvorna till detta vin växer planterades 1989 och skörden sker för hand i mitten av oktober.
2020
Petit Rouge 80% Fumin 10%, Cornalin 10 %
 
Rött vin
Valle d´Aosta
Ottin
590 m ö h
Stenig med inslag av sand
70 hl/hektar
För hand
 
10 månader i 3000 liter stora ekfat av slavonsk ek.

Kommentar

Mörkt röd
Frisk doft med toner av mörka och röda bär och med liten rökighet. Drag ev eukalyptus och örter.
Fyllig, men med frisk syra. Toner av mörka och röda bär och frukter och med en lite rökig mineralitet.
Brett användningsområde. Det mesta i köttväg, men tänk också lite alpiga ostar och charkuterier, eller varför inte en mustig gryta med polenta.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

219.00
273.75

Ottin

1999 valde Elio Ottin att viga sitt liv åt vinproduktion efter sina studier på den regionala och agrikulturella skolan och införskaffade sin första hektar vingård belägna i kommunerna Quart och Saint-Christophe i Aosta. Till en början sålde Elio, likt många andra vinproducenter sina druvor till de lokala kooperativen, men från och med årgången 2007 buteljerade Elio vinerna under eget namn. 2015 stod den egna vinkällaren klar och vingårdsarealen utökades till fyra hektar. Sedan några år tillbaka är även sonen Nicolas involverad i produktionen och familjen arbetar med hållbara metoder i sina vingårdar. Förutom pinot noir odlar O T T I N lokala druvsorter som fumin, petit rouge, cornalin och den vita druvsorten petite arvine. Årlig produktion är cirka 35.000 flaskor.

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

Jojo:ar användes som vapen av Filipinska krigare på 1700-talet.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.