Valpolicella Ripasso Ripa Della Volta DOC, Ottella (Ripasso17)

Förutom de vita vinerna äger även Ottella vingårdar i Valpantena där druvor som Corvina, Corvinone och en mindre del bestående av bland annat Oseleta och Spigamonte odlas. Vingårdarna för detta vin är belägna i Romagnano i Valpantena och altituden är mellan 300-500 meter över havet. Jordmånen är en blandning av kalkrik lera och skörden sker alltid för hand. Denna Valpolicella Ripasso är mera klassisk i sin stil med mera kryddiga och rödbärs-fruktiga toner och där restsocker-halten håller sig till mera rimliga proportioner och vinet inte upplevs som sötkladdigt.

2017
Corvina 70%, Corvinone 20% och 10% fördelat på Oseleta,Spigamonte, Corbina och Turchetta
14,5%
Rött vin
Romagnano i Valpantena
Ottella
Mellan 300-500 meter över havet
Kalkrik lerjordmån
Densitet på 5000 vinrankor / hektar
För hand
Inledande jäsning i rostfria ståltankar varpå musten får en andra jäsning med pressresterna från Amaronevinerna under 10 dagar
Lagring sker på barrique och i 25 hektoliters slavonska ekfat i 2 år

Kommentar

Mörkröd färg
Fruktig doft av mörka körsbär, lakrits, kryddor och fat.
Vinet har en frisk syra som bär upp vinets fruktiga toner och smaker av mörka körsbär, röda äppelskal, kryddor och fat.
Servera gärna detta vin till en mör ossobuco, grillad entrecôte eller till de klassiska italienska hårdostarna.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

199.00
248.75

Ottella

Det är utmaningen att kunna framställa kvalitetsviner i Lugana och dessutom kunna förmedla en känsla av "terroir" som driver bröderna Lodovico, Francesco och Michele Montresor. Druvan Trebbiano di Lugana, som lokalt kännetecknas som Turbiana, har genetiska likheter med Verdicchio men har enligt nutida forskningar och experter en helt egen och unik karaktär som inte kan sammankopplas med andra kloner av Trebbiano. Jordmånen består av den unika vita leran med glaciära inslag som bildades efter istiden och som tydligt präglar mineraliteten i vinerna från Ottella.

Nyheter

2021-05-17
VinOliv i samarbete med toppkocken Isabella Morrone!
Vin och mat hör ju ihop som...sol, vind och vatten, papper och penna, hamburgare och pommes frites. Ja, ni förstår säkert. Så därför är det extra kul att vi nu har ett samarbete med fantastiska Isabella Morrone. Isabella har många års erfarenhet på topprestauranger i Sverige och i Europa, men med tanke på hennes italienska påbrå är det inte konstigt att hon helst lagar italienskt.

Nu kan vi stolt meddela att vi tillsammans med Isabella har tagit fram två blandlådor med några av hennes favoritviner, och kompletterat dem med recept på en italiensk meny signerad Isabella Morrone.
Läs mer

Visste du att..

Buzz Aldrins mors flicknamn var Moon.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.