Zacinto Negroamaro Salento IGT, Masseria Cuturi (Macunegro22)

Detta röda vin bär namnet efter mannen Il Negramaro, som hade huvudansvaret i arbetet i vingårdarna och att se till att druvorna fick sin optimala mognad. Vinrankorna är uppbundna i guyot och skörden infaller oftast i mitten av september varje år. Masseria Cuturi är ekologiskt certifierade och arbetar målmedvetet för att uppnå en god biologisk mångfald när det kommer till sin vinproduktion. Bland annat används lättare glasflaskor och materialet för sina korkar hämtas från förnybar och återvunnen materia från sockerrör.


2022
100% Negroamaro
13,5
Rött vin
Salento
Masseria Cuturi
80 meter över havsytan
Jordmånen består av lera och kalksten
4500 vinrankor per hektar
För hand
Jäsning och maceration sker i rostfria ståltankar
Vinet lagras sedan i rostfria ståltankar i cirka tre månader

Kommentar

Mörkröd färg
Intensiv doft av röda bär som vildhallon och körsbär med inslag av kryddor.
Frisk och fruktig smak av röda körsbär och vildhallon med kryddiga inslag. Vinet har en välbalanserad strävhet med florala toner i avslutet. Munkänslan är delikat och ytterst fräsch.
Servera gärna detta vin till långkok på fläsk eller nötkött. Gör sig även bra till lagrade hårdostar eller varför inte till en mustig vegetarisk gryta med svamp, betor och grönkål.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

169.00
211.25

Masseria Cuturi

Masseria Cuturi är en historisk egendom belägen i Manduria i Apulien, som romarna upprättade år 1881. Det var just här som sedan den moderna bilden av Primitivo-vinet fick sitt startskott, tack vare landägaren Don Tommaso Schiavoni Tafuri, som tillsammans med sin fru, grevinnan Sabini di Altamura planterade den första vinrankan av nämnda druvsort. Vinerna som Tommaso skapade var fylliga och gav en klar bild av potentialen i vingårdarna. När denna egendom köptes av familjen Rossi Chauvenet år 2008, var vinrankorna i uselt skick, och den största utmaningen för den dynamiske vinmakaren Camilla Rossi Chauvenet var att förvalta och gjuta nytt liv i Primitivo-rankorna. Av de 300 hektar som ingår i egendomen idag, är 40 hektar vigda åt vin, och druvsorter som odlas förutom Primitivo är den röda Negroamaro och den vita Fiano. Masseria Cuturi är ekologiskt certifierade och arbetar målmedvetet för att uppnå en god biologisk mångfald när det kommer till sin vinproduktion. Bland annat används lättare glasflaskor och materialet för sina korkar hämtas från förnybar och återvunnen materia från sockerrör.

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

Om man injicerar blod från en sovande kanin i en vaken kanin somnar denna omedelbart.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.