B…….Vino Bianco, L13, Weingut Nusserhof (NHBiancoL13)

100 % Blatterle som har jäst och lagrats endast på tankar av rostfritt stål. Detta är ett vin som bygger mer på komplexitet och elegans än på syra. Det är ett vin som bjuder på många lager av intryck och är nästan lite excentriskt. Det bör inte vara för svalt vid servering. Trots att Blatterle en gång i tiden var en vanligt förekommande druva i Alto-Adige är Nusserhof idag, som Heinrich själv säger skämtsamt ”världens största producent av Blatterle” med sina 0.8 hektar. Antonio Galloni, en av vinvärldens stora vinskribenter, anser att Nusserhof är en av de mest spännande producenterna i Italien, och placerar Heinrich bland de 5 bästa vinproducenterna i hela Italien. Ingen dålig bedrift för en ödmjuk doldis.
2013
Blatterle
12%
Vitt vin
Bolzano, Alto-Adige
Weingut Nusserhof
 
Alluvial med inslag av eroderad porfyr.
 
För hand.
Jäsning på tankar av rostfritt stål.
Lagring i rostfria ståltankar.

Kommentar

Ljusgul
Fruktig doft av gula frukter, blommighet, stenfrukt, örter och mineralitet.
Fruktig och medelfyllig smak av stenfrukter, gula äpplen med örtiga inslag och aromatiskt avslut.
Ljust kött, fiskrätter eller varför inte till en Raclette?
Ladda hem produktblad som PDF

Weingut Nusserhof

Vingården Nusserhof i staden Bolzano i Alto-Adige, eller Sydtyrolen som man säger lokalt, har odlats av familjen Mayr i över 200 år. Idag är det Heinrich och Elda Mayr som driver alla delar av vingården. Jorden är varm och djup, och floden Isarco som rinner precis bredvid har försett marken med avlagringar bestående till stor del av porfyr, en vulkanisk bergart från bergskedjan Dolomiterna.
En gång i tiden var detta ett paradis för fruktträd, bär och druvor, men i takt med att den en gång i tiden pittoreska staden Bolzano har växt så har odlingarna krympt. Idag är Nusserhof en skyddad plats, granne med kommersiella byggnader och vägar. Idag är Nusserhof något av en oas i storstaden.
Paret Mayr har alltid arbetat enligt samma principer, och sedan 1994 är deras odlingar certifierade ekologiska. Deras metoder gränsar till biodynamiska, och mer än 100 olika vilda växter frodas idag på deras mark. Då arealen endast består av 2,5 hektar så klarar de i princip allt arbete på egen hand, och kan på så sätt kontrollera alla delar av processen. De är noga med att inte vidta åtgärder som kan sudda ut druvsortens, markens och årgångens individuella egenskaper. De använder endast lokala och naturligt förekommande jästsorter, och låter vinerna få den tid de behöver för att utvecklas till fullo.
Den tidigare sidan som hette Vinoliv har bytt namn och heter nu Riserva.

Nyheter

2016-11-04
Nya viner inne från Pianogrillo!
Låt oss på VinOliv presentera senaste tillskottet i vår vinportfölj - Vinproducenten Pianogrillo från byn Chiaramonte Gulfi belägen i sydöstra hörnet av Sicilien. Vinhuset drivs idag av den mångfacetterade tillika multikonstnären Lorenzo Piccione som förutom att framställa kvalitetsviner även har olivoljeproduktion som en del av sin verksamhet.
Läs mer

Visste du att..

Världens första kända preventivmedel tillverkades av en krokodilpung i Egypten 2000 före Kristus.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.