Sibrà Vino Rosso , Rocca Rondinaria (RRSibra17)

Druvorna till Sibrà odlas i cru-läget Trionzo och skörden sker för hand. Vinet är spontanjäst med naturlig jäst och sker utan temperaturkontroll. Vinet slutlagras i gamla ekfat (tonneaux) i 15 månader, och ytterligare i 8 månader i flaska innan försäljning. All vinmakning görs enligt biodynamiska förtecken.
2017
95% dolcetto – 5% ciliegiolo
13%
Rött vin
Druvorna till detta vin odlas i cru “Trionzo”, beläget sydöst av Rocca Grimalda-kullarna
Rocca Rondinaria
300 m ö h
Kalksten
40 hl/ha
För hand
Spontanjäsning med naturlig jäst, utan temperaturkontroll
12 månader i gamla ekfat. (tonneaux och barrique)

Kommentar

Djupröd färg
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

159.00
198.75

Rocca Rondinaria

Det är i hjärtat av Ovada DOCG, i Rocca Grimalda, i provinsen Alessandria, som Lucesio Venturini, Giovanna De Rege och deras barn år 2011 bestämde sig för att grunda sitt vinprojekt, med övertygelsen av valet av att bruka sin odling både ekologiskt och biodynamiskt. Lucesio och Giovanna med familj äger endast två hektar som för närvarande är i produktion, och ytterligare 2,5 hektar kommer att tillkomma, som en del av vinproduktionen de kommande åren. Vingården bär namnet Rocca Grimalda , efter det lokala slottet. Valet av en ren vinodling, utan inblandning av syntetiska kemikalier med enbart gröngödsel som katalysator, följs också vinframställningen åt med samma filosofi, vilket utesluter alla enologiska tillsatser med undantag för minimikvantiteter av sulifter. Vinerna produceras med ett tillvägagångssätt som följer den lokala traditionen i området runt om i Ovada, vilket bland annat innebär att vinerna endast jäser med naturlig jäst och ej filtreras. Det är så familjen vill profilera sig, oavsett om vinerna är märkta som Dolcetto di Ovada eller som enkla röda bordsviner - Det viktigaste är att vinerna utmärker sig stilistiskt som sig bör hos en äkta, autentisk Dolcetto.

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

En hambugare rent viktmässigt kostar betydligt mer än en ny bil.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.