Tintero
År 1900 kom en fransman vid namn Pierre Tintero till byn Mango i Piemonte, där han fann arbete hos en änka vid namn Rosina Cortese. De två blev småningom ett par, och tappade sitt första vin, en Dolcetto, 1914. Parets söner, Giovanni och Carlo, drev gården vidare. Eftersom detta är mitt i Piemontes och Italiens främsta moscatodistrikt, odlade man i huvudsak moscatodruvan som såldes till jättar som Cinzano och Martini för produktion av det lätt mousserande och halvsöta vinet Moscato d’Asti. Det var först på 80-talet som Elvio Tintero började experimentera med att göra eget Moscato d’Asti. Än idag utgörs en stor andel av gårdens produktion av Moscato d’Asti. Elvio är fortfarande aktiv i skötseln av gården och i vinmakandet, men den huvudsakliga driften har han lämnat över till nästa generation och hans son Marco med hustrun Cinzia. Druvorna växer i sydliga till sydvästliga odlingslägen, och de branta sluttningarna ger optimal solexponering. Man eftersträvar att arbeta med hållbara metoder för att göra så liten inverkan som möjligt på naturen. Gården producerar viner på alla för Piemonte klassiska druvsorter såsom nebbiolo, barbera, dolcetto, arneis, favorita och moscato, men också viner med iblandning av chardonnay och cabernet franc.