Candialle Chianti Classico DOCG Riserva, Candialle (CANDRis15)

Candialle Chianti Classico Riserva är ett av flaggskeppsvinerna och endast cirka 6000 flaskor produceras. Till skillnad från de andra Chianti Classico-vinerna lagras detta vin i gamla ekfat. Druvorna till detta vin odlas i vingården Candialle (Panzano in Chianti). Vingården ligger 300-400 meter över havet och jordmånen består av galestro och albarese. Skördeuttaget är lågt och vinmakningen sker med minimal inverkan. Paret Peränen var först i Italien med att införa keramiska clayvers för lagringen av sina viner på druvsorten sangiovese. Alla viner får en lång flasklagring innan försäljning.
2015
100% Sangiovese (alberello)
14,5%
Rött vin
Panzano in Chianti
Candialle
300-400 meter över havet
Galestro och kalkrik albarese
4500 vinrankor per hektar
För hand
Maceration sker i öppna stående ståltankar (26HL) i 30 dagar
18 månader i gamla ekfat samt 6 månader cementkärl (33HL)

Kommentar

Röd färg
Fruktig doft av körsbär, mörka bär, örter och fat.
Fruktig smak med finstämda smaker av körsbär, mörka bär, fat och örter. Vinet har en fin koncentration med välbalanserade tanniner och lång eftersmak.
Servera gärna detta vin till långkok, grytor eller till lagrade hårdostar
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

289.00
361.25

Candialle

År 1999 köpte paret Josephin och Jarkko Peränen denna historiska egendom med tillhörande land och började att återställa byggnaden till ursprungligt skick. Belägen i Panzano in Chianti, endast 20 kilometer från Florens i Conca d’Oro (den gyllene sluttningen) mitt i hjärtat av zonen för Chianti Classico äger Candialle 12,5 hektar vingårdar, varav 9 hektar är vigda åt druvsorten sangiovese. Området är väl känt för den höga andelen galestro - en jordmån som består av märgel med en stor portion kalksten. Även en mindre del sandsten, lokalt känt som pietraforte och komprimerad kalk (alberese) finns här. Med andra ord är detta sangioveses naturliga växtplats. Paret Peränen har ett stort antal sangiovese-kloner som växer i vingårdarna, med en egen Candialle-variant som de ympat från forntida vinrankor. Vinrankorna är uppbundna enligt doppio cordon speronato och en stor del är så kallade alberello (bush vines). Candialle är en av få producenter som använder sig av uppbindning á alberello, något som historiskt varit standard i Chianti Classico. Allt vingårdsarbete sker enligt hållbara metoder och den första ekologiskt certifierade årgången var 2019.Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

YKK på dragkedjan i dina jeans står för Yoshida Kogyo Kabushibibaisha, världens största blixtlåsproducent.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.