Carlo Prosecco Brut Millesimato DOC, V8+ (V8Prosecco)

Carlo Prosecco Brut Millesimato produceras endast under bra år och bara utvalda och de bästa druvorna får bli Carlo Prosecco Brut Millesimato. Jordmånen här på den venetianska platån består av silt och lera som bidrar till den fina och pigga syran i detta mousserande vin. Närheten till havet och de stora temperaturskillnader mellan dag och natt är en annan viktig faktor som tillför mer eleganta aromer. Genagricolas V8+(Ottopius) vingårdsprojekt grundades 2010 som en förlängning av Tenuta Sant`Anna i ett led av att kunna erbjuda mousserande viner som framställs enligt charmat-metoden. Denna metod innebär att kolsyrejäsningen sker i trycktank och inte i flaskan. Carlo Prosecco Brut Millesimato har en sockerhalt på endast 8 gram per liter och faller således in som den mest "torra" inom kategorin Prosecco.


2022
Glera
11%
Mousserande
Sydöstra Veneto
V8+
30-40 m ö h
Silt och lerjordmån
4000 vinrankor per hektar
 
Efter skörd får druvorna en varsam pressning i pneumatiska pressar och druvskalen separeras omgående från vinmusten. Jäsning sker sedan i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar.
Vinet förs sedan in i autoklaver där vinet genomgår omvandlingen till ett mousserande vin genom martinotti-metoden.

Kommentar

Gul färg
Fruktig doft av gröna äpplen, päron och jasmin.
Fruktig smak av gröna äpplen, päron, jasmin och toner av mandel. Vinet har en pigg syra med angenämnt avslut.
Servera gärna detta vin till charkuterier, till krämiga ostar eller varför inte till pasta med kallrökt lax, färskost och spenat.
Ladda hem produktblad som PDF

Priser för restauranger

129.00
161.25

V8+

Carlo Prosecco Brut Millesimato produceras endast under bra år och bara utvalda och de bästa druvorna får bli Carlo Prosecco Brut Millesimato. Jordmånen här på den venetianska platån består av silt och lera som bidrar till den fina och pigga syran i detta mousserande vin. Närheten till havet och de stora temperaturskillnader mellan dag och natt är en annan viktig faktor som tillför mer eleganta aromer. Genagricolas V8+(Ottopius) vingårdsprojekt grundades 2010 som en förlängning av Tenuta Sant`Anna i ett led av att kunna erbjuda mousserande viner som framställs enligt charmat-metoden. Denna metod innebär att kolsyrejäsningen sker i trycktank och inte i flaskan. Carlo Prosecco Brut Millesimato har en sockerhalt på endast 8 gram per liter och faller således in som den mest "torra" inom kategorin Prosecco.

Nyheter

2024-02-29
Stora Italienresan: Lazio, Toscana, Veneto, Trentino etc 13-22 Sep 24 (10d)
Nu är det äntligen dags igen, en resa som många av våra medlemmar har efterfrågat - följ med oss till det vackra Italien och förläng sommaren i ett härligt medelhavsklimat. Vi får ofta frågan om vilken region vi gillar bäst i Italien? Det landar dock ofta i svaret att det beror på, så vi har inget bra svar. Vissa vinregioner är inte så kända, men har mycket att erbjuda. Det är mot denna bakgrund vår Italienresa börjar i Lazio där Rom är regionhuvudstad.
Läs mer

Visste du att..

Medeltida riddare i rustningar hade som vana att fälla upp sitt visir för att identifiera sig när de red förbi sin kung, därav den moderna militära honnören.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.