Nu släpps Pietradolces viner från Etna i Systembolagets beställningssortiment!


Alla de viner vi arbetar med har vi valt med stor omsorg. Vi vill att de ska vara riktigt bra representanter för druva, ursprung och producent, och med en kvalitet som överstiger priset. Därför landar vårt val nästan alltid på små producenter med stor passion för sitt hantverk. På Etna görs viner som har mer gemensamt med Bourgogne och Piemonte än med vinerna från övriga Sicilien. Ljusa, eleganta, nyanserade och polerade, men samtidigt med ett bett som inte lämnar sinnena oberörda.

Producenten Pietradolce ligger på vulkanen Etnas nordliga sluttningar på Sicilien, och drivs av Michele Faro och hans bror Mario sedan 2005. De röda vinerna och rosévinet görs uteslutande på Nerello Mascalese, en druva som länge odlats på Etna med som först de senaste fem, tio åren nått omvärlden.

Pietradolces viner uppmärksammades tidigt av världens vinskribenter, men trots framgångarna har inte Michele några planer på att förvandla Pietradolce till något stort. Hans 11 hektar odlingar sträcker sig från 600 till 900 meter över havet i en av de kargaste och mest ogästvänliga odlingslägen man kan tänka sig. Vulkanen dominerar landskapet, och dess påverkan på jordmånen ger sig till känna i vinerna som ofta får tydliga inslag av mineralitet. Michele själv tycker att hans viner är som Etna – vackra och eleganta med med en respektingivande kraft.

Vi lanserar nu tre av Micheles viner, Etna Rosso, Etna Rosso ”Archineri” och Etna Rosato, alla med tydlig karaktär av både Nerello Mascalese och av Etnas unika jordmån.

Beställ Pietradolces viner på Systembolaget!


Tidigare Nyheter

Den tidigare sidan som hette Vinoliv har bytt namn och heter nu Riserva.

Nyheter

2016-11-04
Nya viner inne från Pianogrillo!
Låt oss på VinOliv presentera senaste tillskottet i vår vinportfölj - Vinproducenten Pianogrillo från byn Chiaramonte Gulfi belägen i sydöstra hörnet av Sicilien. Vinhuset drivs idag av den mångfacetterade tillika multikonstnären Lorenzo Piccione som förutom att framställa kvalitetsviner även har olivoljeproduktion som en del av sin verksamhet.
Läs mer

Visste du att..

En jumbojet använder ca 15000 liter bränsle för att lyfta.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.