Torcularia Lambrusco, Carra di Casatico (TorcuLambrusco11p)

För många är Lambrusco synonymt med ljusa och halvsöta viner som påminner om kolsyrad jordgubbssaft. Skälet till detta är att de Lambruscoviner, som fanns på Systembolaget under flera årtionden och som var omåttligt populära framförallt på på 70-talet, hade denna karaktär. Torcularias Lambrusco har dock inget med detta att göra. Den är härligt djupt röd i färgen, i doft och smak är den genröst fruktig med en viss fruktsötma, men fortfarande torr. Det är denna typ av Lambrusco som man främst dricker i Italien och då gärna till alla typer av charkuterier samt ostar med viss sälta. Lambrusco har aldrig varit mer populär i Italien än vad den är just nu.
2011
Lambrusco
12,5 %
Rött vin
IGT Emilia Lambrusco Frizzante
Carra di Casatico
220-240 m ö.h.
Lera och små stenbumlingar
76 hl/ha
För hand
Första jäsning sker i rostfri ståltank med temperaturkontroll. Därefter sker en andra jäsning i autoklav då kolsyra bildas.
Vinet lagras i 4 till 5 månader i tank av rostfritt stål innan det tappas på flaska.

Kommentar

Djup röd med dragning mot blåröd.
Intensiv och frisk med inslag av koncentrad något söt frukt av svarta och röda skogsbär, mineraler och viss brödighet.
Härligt fyllig, bärig och med viss fruktsötma med inslag av svarta och röda skogsbär, mineraler och viss brödighet. Den generösa frukten gör att syran känns fräsch och välkommen. Moussen är krämig och fyllig. Eftersmaken är lång och riklig på fruktsötma i avslutningen.
Som aperitif och sällskapsdrink. Fungerar dessutom utmärkt till de flesta charkuterier. Prova gärna till ostar med viss sälta såsom gorgonzola, provolone och vällagrad parmesan. Går även bra till små köttspett med kyckling, fläsk och nöt.
Ladda hem produktblad som PDF

Carra di Casatico

Denna vingård är resultatet av en mans, Bonfiglio Carras, starka dröm och målmedvetenhet. Inbäddad mellan kullarna utanför Parma, med idealiska förhållanden för druvodling, produceras mousserande och stilla viner på ursprungstypiska druvor. Bland annat framställs ett enastående mousserande rosévin och den för området typiska vinet Lambrusco. Även om filosofin andas tradition, används moderna metoder i framställningen för att säkerställa den höga kvaliteten.
Den tidigare sidan som hette Vinoliv har bytt namn och heter nu Riserva.

Nyheter

2016-11-04
Nya viner inne från Pianogrillo!
Låt oss på VinOliv presentera senaste tillskottet i vår vinportfölj - Vinproducenten Pianogrillo från byn Chiaramonte Gulfi belägen i sydöstra hörnet av Sicilien. Vinhuset drivs idag av den mångfacetterade tillika multikonstnären Lorenzo Piccione som förutom att framställa kvalitetsviner även har olivoljeproduktion som en del av sin verksamhet.
Läs mer

Visste du att..

Islänningar dricker mer Coca-Cola per capita än något annat folk.

Information om alkoholhaltiga drycker


Vinoliv Import innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år.

För att besöka sidan måste du bekräfta att du är 25 år eller äldre genom att klicka på knappen nedan.